Око око абдомена по недељама трудноће

Након што је жена сазнала да је у "интересантном" положају, она треба да види доктора - гинеколога.Око око абдомена по недељама трудноћеЗашто је вредно радити? Да бисте сазнали тачан период трудноће, провјерите свој здравствени статус и добијете информације о томе како се беба развија. Жене које се не региструју код доктора угрожавају себе и своје нерођено дете.

Специјалистичке акције

Да посетите гинеколога потребно је прије, током и након трудноће. Само на тај начин одговорна жена може бити добро информисана о свом здрављу. Ово ће јој помоћи да избјегне проблеме у будућности. Посебно је важна благовремена посета болници када постану очигледни физиолошки знаци "занимљиве" ситуације. Лекар има прилику да прати нормалан ток трудноће. На рецепцији гинеколог испитује, води анкету и додељује испоруку тестова. Доктор такође одређује обим стомака током недеља трудноће и висину дна материце. Да би га измерио, користи сантиметарску траку. Након свеобухватне дијагнозе, специјалиста одређује да ли трудно или њено будуће дете има здравствене проблеме.

Важно је да жена контролише себе и редовно посећује поликлинику. За параметре као што је обим абдомена за недеље трудноће и висину фундуса материце, можете одредити приближну тежину фетуса. Да бисте то урадили, користите посебну формулу. Вредности обима стомака и висине дна материце умножавају и примају масу бебе у грамима. Правилно је направити мерење само стручњака.

Прегледи и резултати мерења

На основу дијагностичких резултата утврђује се одсуство или присуство патологије. Немојте се плашити ако се мерења стомака не поклапају са књиговодственим вредностима. Свака трудница има своје физиолошке карактеристике.Обим абдомена у недељама трудноће у границама које одређују специјалисти, говори о нормалном развоју фетуса. Значајно одступање од индикатора књиге на већој страни може указати на то да беба тежи пуно, жена има полихидрамниос или она носи више од једног детета. Ако је стомак веома мали - то може значити кашњење у развоју фетуса. Све проблеме одређује само лекар. У сваком случају, обим абдомена током недеља трудноће треба повећати у складу са утврђеним нормама. Одступања резултата мјерења из књиговодствених вриједности могу бити у пар центиметара (плус или минус).

Како мерити обим абдомена

Многе жене желе да знају своје нове параметре код куће. Прецизност абдомена током трудноће мјери се када јој се будућна мајка лежи на леђима.Ако је утерус у тонусу, резултати ће бити непоуздани. Према томе, тело труднице треба опуштати током мерења, ноге - исправљене, штиклице - додирујући под. Трака с центиметарима потискује се испод леђа, покривајући зону вретенчарске шупљине и пупка. Нема више или ниже.

Само-мерење обода абдомена током трудноће у последњим недељама може бити проблематично. Боље је повезати се са овим случајем свог супруга. Немојте самостално процењивати резултате и консултовати научну литературу. Правилно за мерење може само лекар. Одговорна жена мора да верује специјалисту.

Мерење фетуса дуж обода абдомена током трудноће

Да би дијагностиковали развој бебе у материци, мајке користе савремене технологије као што је ултразвук. Такође, доктори обављају визуелне прегледе трудница, прописују испоруку различитих тестова (крв, урин, фецес).По консултацији са гинекологом, жена мора обавезно ходати. Ово може помоћи специјализму да идентификује дечије болести, ако их има, у раним фазама и решити проблем на време. На пример, вредновање таквог параметра као обим зуба у фетусу за недељама, омогућава откривање кашњења у развоју. Али квалификовани лекар се никад неће ослањати на резултате једног прегледа и прописатиће низ додатних испитивања пре дијагнозе.

Да би у будућности избегли такав проблем као кашњење у развоју фетуса, очекивана мајка треба чешће ходати, правилно јести и пратити сва упутства специјалисте. Ово ће јој помоћи, мерењем обима феталног абдомена недељно на клиници, да врати мирно стање (пошто ће све бити нормално). Међутим, са јасном дијагнозом, немогуће је изгубити храброст - могуће је лијечити развој бебе у материци. Да бисте то урадили, узмите посебне лекове и витамине. Али само према лекарском рецепту.

На које податке се ослањам

За норме обима стомака абецедних мајки усвојене су прилично конвенционалне вредности. Њихова индивидуалност зависи од многих фактора. Неискусне младе жене могу бити веома нервозне да њихови параметри не одговарају књиговодственим стандардима. Ово се не би требало учинити. Узбуђење и промена расположења негативно утичу на нервни систем фетуса. Стога је боље да се обратите искусном специјалисту и потпуно му верујете. Свака жена има одређене карактеристике. Овај фактор мора узети лекар. Задатак труднице је да остане мирна у свакој ситуацији.

Параметри норми мјерења обима стомака

У седмом месецу трудноће, фетус почиње да активно повећава тежину. Према томе, обим стомака жене достигне највишу вредност. У овој фази трудноће (трећи тромесечје), стрије се могу појавити на кожи. Многе жене немају ову појаву. Све зависи од физиологије. Димензије обима стомака и висине фундуса материце дати су у доњој табели.

Подаци се могу односити на жене нормалне до 70 кг. Одступања од 1-4 цм су дозвољена у плусу или минусу. Опсег абдомена код женског лекара почиње да мери на рецепцији, почевши од 20. недеље трудноће. Раније се ова дијагноза не спроводи јер фетус нема довољно тежине, а количина амниотске течности је минимална. Резултат мерења абдоминалног обима мање од 20 недеља гестације, не говори ништа.

Утицај поновљене испоруке на физиологију

Вреди напоменути да се норма обима абдомена током недеља значајно разликује у трудницама и првом родитељу.Нарочито ако је разлика између дозвола за жене које већ имају децу мала - 2-3 године. Стомак мишића је и даље ослабљен, а параметри се могу разликовати од првог пута. Важно је и презентација фетуса, старости жене, тежине и изградње. Обично искусни представници слабијег пола знају о томе и поверавају доктори.

Али претходно рођење не ослобађа жену одговорности за следећу трудноћу. Такође треба стално посматрати, имајући у виду да је његова старост 30-35 година. Одлично је ако жена појео мишићни тон након порођаја.

Касна трудноца. Стомак

Утеруса престаје да расте, достижући скоро до грудне кошчице. Ово се дешава у последњим недељама трудноће и подразумева спремност женског организма да ослободи новог човека у свету. Најмоћнија мајка не би требало да се плаши заустављања раста стомака у овом тренутку. Не може бити заувек. У последњим недељама трудноће беба узима крајњи положај - низ главу. То значи да је спреман да се роди.

У трећем тромесечју трудноће се такође мења висина фундуса материце и обима стомака. 33 недеље - време када тело жене почиње да се активно припрема за порођај. Стомак почиње да пада. Будућа мајка мора да издржи своје сопствене болести, а не везана за активност бебе. Како дете мења свој положај, центар тежине жене помера, постоји ризик од пада. У овом тренутку, трудница треба бити веома пажљива. Доктор ће дати потребне препоруке.

Закључак

Стање трудноће узрокује жену радост и анксиозност у исто време. Није ни чудо што кажу да су такви представници слабијег пола неадекватни у својим поступцима и нелогични у својим жељама. Константно упоређивање са другим мумијама, нарочито, на питање о којој норми обода абдомена током трудноће је норма, исцрпљују их и тиме доприносе настанку стресног стања. Да би убедили жене да слушају само водећег лекара, једноставно је немогуће. Према томе, стрпљење блиских људи, а што је најважније - муж, треба бити неограничен. Ускоро ће мама бити заокупљена различитим бригама.

Related news

Око око абдомена по недељама трудноће Око око абдомена по недељама трудноће Око око абдомена по недељама трудноће Око око абдомена по недељама трудноће Око око абдомена по недељама трудноће Око око абдомена по недељама трудноће